Malinini in pomarančni tartufi iz temne čokolade

Količina: 8 kroglic

Sestavine:

  • 125 gramov temne čokolade (70 % kakava)
  • 4 žlice mleka
  • 1 čajna žlička kokosovega olja, rafiniranega
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • ½ žlička mandljevega ekstrakta ali ekstrakta vanilije
  • 1 kapljica eteričnega olja divje pomaranče
  • Liofilizirane maline (ali liofilizirane maline v prahu)


Navodila:

1. V majhni ponvi na nizki temperaturi zmešajte mleko, kokosovo olje, javorjev sirup in mandljev ekstrakt.
2. Mešajte, dokler se sestavine ne združijo, vendar pazite da ne pride do vretja.
3. Nalomite čokolado v stekleno posodo za mešanje in prelijte vroče sestavine po čokoladi.
4. Mešajte do gladke mase, nato po okusu dodajte eterično olje divje pomaranče. Mešanico postavite za 3 ure v hladilnik da se ohladi oziroma dokler ne postane dovolj trdna, da ohrani obliko.
5. Z žlico oblikujte čokolado v kroglice in povaljajte v zdrobljenih posušenih malinah. Ponovno postavite v hladilnik še za 30 minut, da se strdijo.


Namigi:

* Posušene maline so čudovite, vendar lahko poskusite tudi s posušenimi kokosovimi kosmiči, zdrobljenimi oreščki in (za prave ljubitelje temne čokolade) kakavom v prahu!
** Mandljev ekstrakt lahko nadomestimo z ekstraktom vanilije.

Komentarji
* Elektronsko sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.