Zelena meta je sladko osvežilno zelišče z aromo, ki je priljubljena po vsem svetu. Zelo pogosto se za svež zadah uporablja v žvečilnih gumijih, sladicah in izdelkih za nego zob. Olje zelene mete se precej razlikuje od olja poprove mete in predstavlja bolj blago različico pri začinjanju ter pri nanosu na kožo. V kuhinji se zelena meta pogosto uporablja pri pripravi solat, pijač in sladic, uporabite pa jo lahko tudi za pripravo domačih solatnih prelivov in pri mariniranju mesa. Slovensko ime: Zelena mesta Latinsko ime: Mentha spicata Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju in peki uporabljate olje zelene mete, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.
Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.
Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.