Rožmarin je aromatičen, zimzelen grm, čigar listi se pogosto uporabljajo za izboljšanje okusa jedi kot npr. nadevov, svinjine, jagnječje pečenke, piščanca in purana. Že stari Grki, Rimljani, Egipčani in Hebrejci so cenili rožmarin in ga častili kot svetega. Rožmarinov zeliščni in poživljajoči vonj se pogosto uporablja pri aromaterapijah in masažah. Slovensko ime: Rožmarin Latinsko ime: Rosmarinus officinalis Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje rožmarina, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.
Topično: Razredčite z nosilnim oljem in tako zagotovite kar najmanj občutljivostne reakcije kože. Oglejte si spodaj navedene dodatne previdnostne ukrepe
Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.