Majaron je med Grki in Rimljani veljaj za simbol sreče. Eterično olje majarona je edinstven kulinarični dodatek, splošno poznan po svoji zmožnosti začinjanja hrane. Zeliščen okus olja majarona lahko uporabimo v juhah, obarah, prelivih in omakah. V Nemčiji je majaron znan kot »gosje zelišče«, saj z njim tradicionalno začinjajo pečeno gos. Slovensko ime: Majaron Latinsko ime: Origanum majorana Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje majarona, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.
Topično: Nanesite eno do dve kapljici na želeno mesto. Razredčite s frakcioniranim kokosovim oljem doTERRA, da zmanjšate morebitno občutljivost kože. Oglejte si spodaj navedene dodatne previdnostne ukrepe.
Uporabljajte samo razredčeno. Ne vzemite več kot ene kapljice na dan. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči ali v zdravniški oskrbi, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se predelu oči, notranjim predelom ušes, obrazu, občutljivim predelom in sluznici. V primeru stika s kožo razredčite z obilico nosilnega olja.