Limonska trava proizvaja citrusno eterično olje, ki ima številne koristi. Limonska trava se v azijski kuhinji že leta uporablja v juhah, čajih in karijih, kot tudi z ribami, govedino, morsko hrano in s piščancem. Prav tako deluje kot čistilno sredstvo in tonik, zato jo pogosto uporabljajo v izdelkih za nego kože. Olje limonske trave ima močno zeliščno aromo, ki lahko izboljša pozornost in spodbuja pozitivno naravnanost. Slovensko ime: Limonska trava Latinsko ime: Cymbopogon flexuosus Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje limonske trave, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.
Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.
Uporabljajte samo razredčeno. Ne vzemite več kot ene kapljice na dan. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči ali v zdravniški oskrbi, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se predelu oči, notranjim predelom ušes, obrazu, občutljivim predelom in sluznici. V primeru stika s kožo razredčite z obilico nosilnega olja.