Sladka in pikantna aroma cimetove skorje je priljubljena po vsem svetu. Cimet pridobivamo iz tropskega zimzelenega drevesa, ki zraste do 14 metrov in ima zelo dišeče liste, skorjo in cvetove. Cimetovo skorjo že od nekdaj uporabljamo v kulinariki, medtem ko je eterično olje cimeta presenetljivo vsestransko. Pogosto ga dodajajo ustnim vodicam in žvečilkam. Lahko ga razredčite s frakcioniranim kokosovim oljem in ustvarite toplo masažno mešanico za boleče sklepe v hladnih mesecih. Slovensko ime: Cimet ~ Cimetova skorja Latinsko ime: Cinnamomum zeylanicum Količina: 5 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Cimet je priljubljena sestavina za različne predjedi, kruh, tople napitke in sladice. Poskusite ga v vroči čokoladi, ki vas bo ogrela v mrzlih dneh. To toplo začimbno eterično olje lahko prav tako zmešate s frakcioniranim kokosovim oljem in ga uporabite za masažo, ki vas bo pogrela v hladnejših mesecih.
Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.
Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.
Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.