Cilantro oziroma Koriandrovi listi so že stoletja poznani po številnih koristih in načinih uporabe. Koriandrove liste lahko v kulinariki uporabimo na nešteto načinov. Z njim boste hitro in preprosto dodali svež okus mesnim jedem, solatam, pomakam in jedem iz voka. Izrazit zeliščni okus koriandra bo zagotovo poživil katero koli jed. Koriandrovi listi imajo tudi izjemne čistilne lastnosti – predvsem učinkovito čistijo zrak in odpravljajo neprijetne vonjave ter ustvarjajo nežen zeliščni vonj. Slovensko ime: Cilantro ~ Koriandrovi listi Latinsko ime: Coriandrum sativum Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate olje koriandrovih listov, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.
Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.
Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.