Z začetki uporabe že v 5. stoletju na Kitajskem je zelena danes dobro poznana sestavina različnih jedi. Sveža sezonska rastlina zelene – kot tista, ki jo najdemo pri lokalnih kmetih – zraste skoraj meter visoko, je svetlo zelene barve in polna življenja. Zelena je znana po večplastni, močni, sladki in začinjeni aromi. Rastlina potrebuje dve leti, da popolnoma dozori in obrodi majhne plodove rumene do rjave barve. Semena so primarna shramba za pridobivanje eteričnega olja s parno destilacijo. Slovensko ime: Semena zelene Latinsko ime: Apium graveolens Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Eterična olja so v primerjavi s sušenimi zelišči, začimbami in drugimi aromatičnimi sestavinami zelo močna, zato že manjša količina obogati okus jedi. Ko pri kuhanju uporabljate eterično olje semen zelene, ga dodajte po metodi zobotrebca – konico čistega zobotrebca namočite v stekleničko z eteričnim oljem in z zobotrebcem premešajte sestavine. Ko jed premešate, jo poskusite in preverite, če je treba dodati še kakšno kapljico.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine
Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.