Kitajski cimet, bližnji sorodnik cimeta, ima močno začimbno aromo. Že majhna količina lahko spremeni katero koli mešanico eteričnih olj ali sladico z začimbami. Kitajski cimet že tisoče let uporabljajo za številne zdravstvene koristi in je eno redkih eteričnih olj, ki so ga zaradi intenzivnega vonja in pomirjujočih aromatičnih lastnosti omenjali že v Stari zavezi. Kitajski cimet lahko uporabite pri peki kot nadomestek cimeta v pitah in kruhu ali pa ga dodate kakšni drugi jedi ali sladici. Slovensko ime: Kitajski cimet Latinsko ime: Cinnamomum cassia Količina: 15 ml * Znižana cena s popustom je za vse, ki imajo odprt račun pri dōTERRI, višja cena pa je uradna prodajna cena. Za nakup po znižani ceni pošljite mail ali pokličite za več informacij.
Kitajski cimet je priljubljena sestavina v različnih predjedeh, kruhu in sladicah, kjer lahko nadomesti cimet. Poskusite ga v vroči čokoladi, ki vas bo ogrela v mrzlih dneh. To toplo začimbno eterično olje lahko tudi zmešate s frakcioniranim kokosovim oljem in ustvarite mešanico za masažo, ki vas bo segrela predvsem v hladnejših mesecih
Aromatično: Uporabite od tri do štiri kapljice v difuzorju po izbiri.
Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.
Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.
Koža je morda na sestavine občutljiva. Hranite zunaj dosega otrok. Če ste noseči, dojite ali ste pod nadzorom zdravnika, se posvetujte s svojim zdravnikom. Izognite se stiku z očmi, notranjim predelom ušes in občutljivimi predeli.